Pendakap logam tradisional berwayar adalah keluli tahan karat dan kadang-kadang digunakan dalam kombinasi dengan titanium. Pendakap logam tradisional adalah jenis yang paling biasa menjadi penyokong gigi. Pendakap ini mempunyai  logam elastik (band getah) yang memegang wayar ke kurungan logam. 

Read More

"Clear" braces atau pendakap gigi cerah berfungsi sebagai alternatif kosmetik untuk pendakap logam tradisional dengan menggabungkan lebih dengan warna semulajadi gigi atau mempunyai penampilan yang kurang mudah dilihat atau tersembunyi. Biasanya, kurungan ini diperbuat daripada bahan seramik atau plastik dan berfungsi dalam cara yang sama dengan kurungan logam tradisional.

Read More

Gold-plated stainless steel atau pendakap gigi emas sering digunakan untuk pesakit yang alah kepada nikel (komponen asas dan penting daripada keluli tahan karat), tetapi boleh juga dipilih kerana sesetengah orang hanya lebih suka rupa emas daripada pendakap berwarna perak. 

Read More

SERVIS KAMI

Pendakap Gigi

Pendakap Gigi adalah alat yang digunakan dalam ortodontik untuk menyelaraskan dan meluruskan gigi serta membantu kedudukan mereka dengan mengambil gigitan seseorang. Ia juga membantu untuk meningkatkan kesihatan gigi.

Memutihkan Gigi

Memutihkan gigi sama ada pemulihan gigi secara semula jadi atau pemutihan di luar gigi secara semula jadi, ia bergantung kepada takrif yang digunakan. Perluntur digunakan untuk mendapat gigi yang putih dan cantik

Tampal Gigi

Tampal gigi adalah bahan pemulihan pergigian digunakan untuk memulihkan fungsi, integriti dan morfologi struktur gigi yang hilang. Ia juga merujuk kepada penggantian struktur gigi yang hilang yang disokong oleh implan pergigian.

Scaling Gigi

Proses menghilangkan atau menghapuskan agen etiologi seperti menghapuskan plak dan kalkulus sekaligus dapat mewujudkan periodontium yang bebas daripada penyakit.

Pengekstrakan gigi

Pengekstrakan gigi ialah penyingkiran gigi daripada alveolus gigi (soket) pada tulang alveolar. Pengekstrakan yang dilakukan untuk pelbagai sebab, tetapi yang paling biasa untuk membuang gigi yang tidak boleh dibaiki melalui kerosakan gigi, penyakit periodontal atau trauma pergigian, terutamanya apabila ia dikaitkan dengan sakit gigi

Pembedahan Gigi

Pembedahan gigi adalah di antara beberapa prosedur perubatan yang melibatkan pembuangan gigi; dalam erti kata lain, pembedahan gigi dan tulang rahang.

UNTUK KETERANGAN LANJUT MENGENAI SERVIS KAMI ?

 

Postal adress: No 2-1 Jalan Excella 1, Taman Ampang Hilir, 55100 Kuala Lumpur

Phone: (019) 254 7964

Email: dental@itsnabilck.com